viernes, 16 de abril de 2010

El Secretari d'Estat de Seguretat acorralat davant les evidències d'impunitat feixista al País Valencià


antifeixistes.org

El Secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, va patir ahir dimecres 14 d'abril al Congrés una pluja de queixes i preguntes per part dels diferents grups polítics, que van deixar en evidència la inacció governamental i policial davant l'increment d'activitat neofeixista a l'Estat i de la nul·la resolució de diversos atemptats i agressions feixistes al País Valencià.

Els diferents grups que havien demanat la seua compareixença, exigiren explicacions davant la sensació d'impunitat que regna entre col·lectius d'esquerres i nacionalistes al País Valencià, i demanaren saber quines mesures concretes s'estaven adoptant per actuar contra aquests grups d'odi. Els diputats Mercè Pigen (CiU) i Joan Ridao (Esquerra), constataren amb detall l'activitat violenta dels ultres, així com l'absència de detencions o mesures preventives suficients. Esgrimint l'Informe Raxen i les informacions aportades per la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, els diputats esmentaren algunes de les accions violentes més greus dels darrers anys. Per la seua banda, el número dos d'Interior, va negar que les bandes ultres hagen incrementat la seua activitat, i va evitar referir-se al problema con "neofeixisme", parlant tota l'estona de "violència juvenil". El diputat del PNB Emilio Olabarría, va qüestionar el paper d'Interior davant els grups neofeixistes al futbol, així com els webs neonazis. Camacho es negà en tot moment a admetre que el problema se li anava de les mans o que no havia posat tots els mitjans necessaris per aturar aquests grups, per això evità parlar de "neofeixisme" i es referí en tot moment a "grups violents", aportant dades sobre criminalitat i estadístiques que no responien a les preguntes dels diputats.

El Govern es desentén de les agressions feixistes a partits i col·lectius cívics (L'Informatiu)

Más de 2.500 personas han sido detenidas por su relación con bandas violentas (Terra)

Ridao denuncia la persistència d'atacs perpetrats per grups violents d'extrema dreta al País Valencià (Esquerra)

Morera: "Les dades del Secretari d'Estat de Seguretat no ens valen. Nosaltres seguim patint la violència feixista i ací no es deté a ningú" (Bloc)

Ataquen la seu del PSPV a València el dia que el Govern nega la violència política (L'Informatiu)


Notícia de L'Informatiu:

El Govern es desentén de les agressions feixistes a partits i col·lectius cívics

El número dos del Ministeri d’Interior, Antonio Camacho, va evitar ahir donar resposta a les dades de violència política a la Comunitat aportades per diversos diputats, que li van recriminar la impunitat i la preocupació dels col·lectius afectats. Sobre la falta de detencions va assegurar: “Ningú sap qui va matar el president Kennedy, però a ningú se li ocorre dir que als Estats Units hi ha complaença amb els magnicidis”.

JOANA PERIS. 15 abril 2010

El Secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, va comparèixer ahir al Congrés dels Diputats a petició de diferents grups de la cambra per donar explicacions sobre els alts índex de violència feixista a la Comunitat i l'increment de l'activitat neofeixista a tot l'Estat. Camacho va negar que a la Comunitat hi haja impunitat en les accions violentes de l'extrema dreta i que existisca cap preocupació al respecte. “No és cert que existisca cap preocupació entorn les dades de criminalitat a la Comunitat Valenciana”, va dir, remarcant la reducció d'actes delictius en general i mesclant els delictes comuns amb els delictes xenòfobs denunciats per diferents col·lectius.

Camacho va contestar a les preguntes dels diputats d'ERC i CiU assegurant que els equips policials responsables de controlar aquests grups funcionen perfectament i treballen de valent en la “prevenció” d'actes violents i difusió de l'odi. Mercé Pigem (CiU) en primer lloc, i a continuació Joan Ridao (ERC), van recordar les esgarrifoses dades de l'Informe Raxen que cada any elabora l'ONG Movimiento Contra la Intolerancia, i on la Comunitat lidera les xifres d'accions violentes de tot l'Estat, així com les reiterades queixes i els informes dels membres de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, citant una per una les més de vuitanta accions violentes impunes de l'extrema dreta els darrers dos anys només a la Comunitat.

Inclús el PP es va sumar a la preocupació dels anteriors grups, i va recordar una condemna que les Corts Valencianes van consensuar arran els atemptats amb bomba contra les seus del Bloc i ERPV l'any 2008 i que exigia el Govern central mesures contundents per aturar aquestes accions.

Els diputats del PSOE van titllar de “marginal” el moviment ultra, “incapaç d'unir-se” i amb “grans diferències amb altres països, on en són molts més”. “Estem lluny de la impunitat i de la inacció”, va afegir al seu torn el Secretari d'Estat de Seguretat. Camacho va argumentar amb les lleis que criminalitzen l'odi i la violència, remarcant que existeixen moltes mesures de prevenció, i destacant les operacions policials contra els grups neonazis Hammerskins, Blood & Honour i Frente Anti-Sistema, este últim a la Comunitat en 2005. També va destacar la designació d'un Fiscal a l'Audiència Nacional centrat específicament en els grups neofeixistes. “Abordar bé un problema significa tindre la cautela de, ni minimitzar-lo, ni magnificar-lo”, va afegir, criticant que Ridao suggerís certa connivència de la policia amb els ultres.

Camacho va llançar tota l'estona balons fora, parlant del marc legal i aportant xifres facilitades per la policia, negant-se a contestar algunes de les preguntes concretes dels diputats, criticant que li hagen esmentat la llarga llista d'incidents: “amb una estadística era suficient”. També va evitar parlar de violència neofeixista i es va referir al problema titllant-lo de “violència juvenil”, equiparant extrema dreta amb extrema esquerra, i negant que hi haja impunitat, tot i remarcar que posseïa la documentació relativa als greus successos referents a la Comunitat i que coneixia els informes. Camacho va demanar un “debat tranquil”, negant taxativament que hi haja “complaença o acceptació de les forces policials”.

Per la seua banda, Emilio Olabarría (PNB) va incidir en els fets violents protagonitzats per ultres neofeixistes al futbol, denunciant la connivència dels clubs amb aquests grups violents, qüestió a la que Camacho va respondre amb xifres de sancions. “Des de l'any 2005 s'ha produït una reducció d'estos grups, segons la informació que em remet la Policia i la Guàrdia Civil”, va respondre.

Camacho també es va negar a contestar les preguntes sobre l'actuació policial al Cabanyal llançades per Ridao (ERC), argumentant que no entrava dins l'ordre del dia, i va criticar les acusacions del PP sobre les contradiccions entre el Govern central i el Delegat del Govern Ricardo Peralta.

Per la seua banda, el secretari general del BLOC, Enric Morera, va lamentar en un comunicat de premsa que en la compareixença del Secretari d'Estat de Seguretat "s'han donat moltes dades i ha dit que a la Comunitat el feixisme no té cap impunitat, però la realitat que patixen moltes persones agredides i seus de partits atacades no coincidix amb la realitat virtual en què viu Camacho i el ministre Rubalcaba, suposadament informats per un delegat del Govern que considera de normalitat democràtica quan se'ns insulta, quan se'ns impedix participar en actes públics o quan apallissen als nostres militants".

El líder valencianista va lamentar que les dades oferides per Antonio Camacho al Congrés dels Diputats, "no ens valen. Nosaltres seguim patint la violència feixista i ací no es deté a ningú".

Camacho va tancar la seua intervenció criticant que es parle d'impunitat en relació als atemptats sense resoldre, i va posar un exemple: “Ningú sap qui va matar el president Kennedy, però a ningú se li ocorre dir que als Estats Units hi ha complaença amb els magnicidis”.

NOTA DE PREMSA D'ESQUERRA:

Dijous, 15 d'abril de 2010

Ridao denuncia la persistència d'atacs perpetrats per grups violents d'extrema dreta al País Valencià

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha denunciat aquest dimecres, en la compareixença a la Comissió d'Interior del secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, "la persistència dels atacs perpetrats per grups violents d'extrema dreta al País Valencià i contra formacions catalanistes i ha estimat que les forces de seguretat de l'Estat no actuen amb el pertinent zel".

Ridao ha recordat que Esquerra ha "denunciat en diverses ocasions la situació que viu el País Valencià on s'observa l‘existència de grups violents d'extrema dreta que es dediquen a intimidar i, fins i tot, agredir amb total impunitat a altres persones per motiu de raça, llengua o adscripció política". El portaveu d'Esquerra ha citat diversos exemples de fets produïts en aquest sentit i ha recordat que "no només existeix un problema amb els feixistes; el problema és que gaudeixen de la connivència i el silenci còmplice del cos de la Policia Nacional", una situació que ha portat als partits d'esquerra i nacionalistes valencians a agrupar-se en la "Plataforma Acció Popular contra la Impunitat" per denunciar la sospitosa impunitat dels grups ultres i neonazis.

Per a Ridao, "no es pot negar que hi ha un problema amb la Policia Nacional a València, un bon exemple, la imatge d'un policia que va participar en les brutals càrregues contra la defensa del Cabanyal, amb una foto de Franco i amb la llegenda: 'No se os puede dejar solos'. No m'atreveixo ni a pensar què passaria si a Alemanya un policia exhibís en una càrrega policial una imatge d'Hitler", ha afirmat el dirigent independentista.

Davant d'aquesta situació, Ridao ha interrogat a Camacho si el govern espanyol ha començat alguna investigació o actuació policial o judicial sobre el tema; si s'ha dotat de prou protecció i vigilància les seus dels partits i les associacions per prevenir i evitar futurs atacs; si s'ha fet un estudi d'anàlisi, seguiment i control, juntament amb les víctimes, sobre els grups que impulsen la violència al País Valencià; i finalment, si s'ha impulsat a través de la fiscalia la persecució activa dels delictes relacionats amb agressions per raons ideològiques.

Ridao ha tancat la seva intervenció denunciat el problema existent amb la Policia Nacional recordant el desallotjament al barri del Cabanyal, on "les imatges demostren la desmesurada violència de la policia", un fet que es corrobora amb els comunicat de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya que condemna l'actitud de la policia. Ridao ha "agraït les paraules del ministre de l'Interior recordant que s'ha de fer l'ús mínim de la força i que s'investigarà l'actuació, un fet que contrasta amb les declaracions del Delegat del Govern espanyol a València, qui va afirmar que la policia només volia evitar disturbis. És evident que lluny d'evitar disturbis, la policia els va provocar, carregant sense contemplacions contra qualsevol persona que es va posar davant", ha sentenciat.

NOTA DE PREMSA DEL BLOC:

dimecres, 14 d'abril de 2010

MORERA: "LES DADES DEL SECRETARI D'ESTAT DE SEGURETAT NO ENS VALEN. NOSALTRES SEGUIM PATINT LA VIOLÈNCIA FEIXISTA I ACÍ NO ES DETÉ A NINGÚ"

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha lamentat que en la compareixença del Secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho,"s'han donat moltes dades i ha dit que al País Valencià el feixisme no té cap impunitat, però la realitat que patixen moltes persones agredides i seus de partits atacats no coincidix amb la realitat virtual en què viu Camacho i el ministre Rubalcaba, suposadament informats per un delegat del Govern que considera de normalitat democràtica quan se'ns insulta, quan se'ns impedix participar en actes públics o quan apallissen als nostres militants".
Morera ha agrait la gran tasca desenvolupada per la parlamentària de CiU Mercè Pigem, qui ha manifestat la seua preocupació per l'activitat violenta de grups d'ideologia nazi i d'extrema dreta que ataquen principalment a persones vinculades a partits nacionalites. Pigem ha fet ús dels informes realitzats des del BLOC i també dels informes Raxen que edita anualment el Moviment contra la Intolerància i on estan registrades les agressions contra el BLOC i la seua gent.

El líder valencianista ha lamentat que les dades oferides per Antonio Camacho al Congrés dels Diputats, "no ens valen. Nosaltres seguim patint la violència feixista i ací no es deté a ningú". Curiosament, les tesis dels partits nacionalistes que han participat en la compareixença del secretari d'estat coincidixen: no s'actua amb la mateixa contundència cap als grups feixistes i d'extrema dreta espanyola que amb altres moviments.

Des del BLOC han informat que contiuaran vigilants i recopilant dades d'agressions "per a demostrar que els grups violents no van a menys i que al País Valencià tenen un paradís per la impunitat amb què actuen".

NOTÍCIES RELACIONADES:

Ataquen amb còctels molotov el Casal Jaume I d'Oliva i s'investiga l'incendi d'un comerç xinès (Antifeixistes.org)

Atacan con cócteles molotov el Casal Jaume I de Oliva (Levante-EMV)

Ataquen amb còctels molotov una mesquita a Gandia (Antifeixistes.org)

Precedentes en Ontinyent y Valencia (Levante-EMV)

Ataquen el Casal Jaume I de Gandia amb pintades nazis i amenaces de mort (Antifeixistes.org)

Un artefacto explota en una casa habitada y amenazada por un plan urbanístico (Levante-Emv)

Ataquen el Casal Jaume I de Monòver per sisena vegada (Antifeixistes.org)

Llancen una bomba de salfumant contra el Casal Jaume I de Catarroja mentre se celebrava una reunió veïnal (Antifeixistes.org)

Atac al Casal Jaume I d'Elx (Antifeixistes.org)

El GAV assalta el Casal Jaume I de Sueca i agredeix els assistents a una conferència (Antifeixistes.org)

Condemna històrica a 3 membres del GAV per assalt i robatori al Casal Jaume I de Russafa (L'avanç)

Jóvenes del GAV irrumpen en un acto del Casal Jaume I de Sueca y agreden a los asistentes (Levante-EMV)

El Consejo de la Juventud expulsa al GAV tras la condena por asaltar y robar en un Casal Jaume I (Levante-EMV)

Acció Popular Contra la Impunitat exigeix que es resolguen les investigacions sobre els atemptats amb explosius

No hay comentarios: